Ekonomi

Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir

  • Haber7 – ÖZEL

Altın, Orta Doğu geriliminin azaltılmasıyla sağlanan iki günlük düşüşün ardından denge bulmaya çalışıyor. Yatırımcılar, ABD’de faiz indirimlerinin zamanına ilişkin ipucu verebilecek olan kritik ekonomik veriye odaklandı.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,12 yükselerek 2.325 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram ve çeyrek fiyatları hem ons altın hem de Dolar/TL’den etkilendi. Gram altın, 2.438 Türk Lirası civarında seyretti. Çeyrek altın ise 3.984 Türk Lirası seviyesinde el değiştirdi.

Altın ve Piyasa Uzmanı Şirin Sarı, yaşanan son gelişmeleri Haber7’ye değerlendirerek yatırımcılara uyarıda bulundu.

 

 

ALTIN YATIRIMCISINA ÖNEMLİ UYARI

Altında yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Şirin Sarı, altının jeopolitik risklerden etkilendiğini belirtti. Altındaki sürecin Şubat itibariyle başlayarak bir buçuk ay içerisinde altının yüzde 25 bandında değer kazandığını dile getiren Sarı, bu hafta altın tarafında satış baskısının etkisi olduğunu kaydetti.

İsrail ve İran arasındaki misillemenin altın fiyatlarını etkilediğini belirten Şirin Sarı, dolar endeksinde bu hafta itibariyle düşüş beklediklerini belirtti. Ons altın tarafında Merkez Bankaları, özellikle Çin başta olmak üzere alımlarına devam ettiğini söyleyen Sarı, Ukrayna-Rusya savaşı ile hızlanan alımların İsrail-Filistin geriliminde daha da artığını kaydetti. Şirin Sarı, bu durumun küresel yatırımcıları altın alımına yönlendirmekte olduğunu belirtti.

 ‘Bu seviyelerden altın alınır mı?’ sorusunu yanıtlayan Uzman Şirin Sarı, altın almak için yatırımcılara fiyatının oturmasını beklemenin daha faydalı olacağı konusunda uyarılarda bulundu. Ons altında 2,200 dolar seviyesine kadar bir gerileme görülebileceğini belirten Sarı, gram altının da 2,300-2,400 bandına kadar bir düşüşü beraberinde getirebileceğini açıkladı. Şirin Sarı, altın yatırımcısına bekleyerek gelişmeleri takip etmesini önerdi.

 

 

GÖZLER MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARINDA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararı için geri sayım başladı.

Merkez Bankası’nın faiz kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sarı Merkez Bankası’nın bir önceki kararına değindi. Piyasaların Merkez Bankası faiz kararında bir değişiklik beklemediğini ifade eden Şirin Sarı, global Merkez Bankalarının faiz artırım sürecinin sonuna geldiğini bu nedenle TCMB’nin de 10 aylık faiz artırım sürecinin sonuna yaklaşması nedeniyle son kez sert olmayan bir artırım yapabileceğini öngördüğünü kaydetti. Enflasyon tarafından değerlendiren Şirin Sarı, ‘yarın bir sürpriz gelebilir’ dedi.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu