Haber

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu Hrant Dink anısına açıklama yaptı

MELTEM KARAKAŞ

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, Hrant Dink cinayetinin 17. yılında anıldı. Adalar Porsuk’ta bir araya gelen Platform üyeleri adına açıklama yapan Ayşegül Yüksel, “Diğer gazeteci ve aydın cinayetleri gibi Hrant Dink cinayeti de gerçek boyutlarıyla gün yüzüne çıkarılmadı.”

Hrant Dink’in ölümünün 17’nci yıl dönümünde Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Platform adına açıklama yapan Ayşegül Yüksel şunları söyledi:

“HRANT DİNK ÜLKESİNİ SEVEN BİR AYDINDI”

“Hrant Dink, ülkesini seven bir aydındı. Hayatı boyunca bu topraklarda kargaşa yerine barışı, düşmanlık yerine kardeşliği tesis etmeye çabaladı. Yetkin bir gazeteci ve yazardı. Mesleğine aşıktı. halkın yorulmadan haber alma hakkı, ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü Hrant Dink suikastı Aradan geçen 17 yılda barış ve özgürlük düşmanı gruplar tam olarak ortaya çıkarılamadı.Tıpkı diğer gazeteci ve aydın cinayetleri gibi Hrant Dink cinayetinin gerçek boyutlarının ortaya çıkarılamaması, ülkemizin ayrımcı, bireyci adalet yaklaşımından, öteki olarak ilan edilenlere yönelik faillerin devlet geleneğine aykırı hareket etmesinden korkuyoruz. Bir milli güvenlik örgütü olarak korunmasından insanlık ve ülkemiz adına utanç duyuyoruz, ancak bir dizi suça bulaşan azmettiriciler, kamu görevlileri ve tetikçiler pervasızlığını sürdürmeye devam ediyor.

“Sevgili HRANT SENİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”

Yaşam hakkı en temel haktır. Yaşam hakkını koruyamayan, adalet terazisinde hakikati tartmayan, suçluları adalete teslim etmeyen bir devlet, vatandaşına güven veremez. Kolluk kuvvetleri ve mahkemeler, okul dışında hayatı olmayan öğrenciler ve sosyal medyada paylaşım yapanlar için hızla bir organizasyon icat etti; Planlı bir cinayette örgüt bulamadılar. Ogün Samast sadece bir tetikçi. İstenirse ve takibi doğru yapılırsa, içinde bazı kamu görevlilerinin de yer alabileceği örgütün ortaya çıkarılması hiç de zor olmayacaktır. İnsan hakları savunucuları olarak adaletin peşindeyiz. Herkes için istediğimiz adaleti Hrant için de istiyoruz. Ülkemizde adalet ve hukukun evrensel standartlara uygun işlemesini, insan hak ve özgürlüklerinin gelişip güçlenmesini istiyoruz. Sevgili Hrant, seni unutmadık, unutturmayacağız! “Barış ve kardeşlik idealinizi korumaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu