Yaşam

Tiyatro Sahnesinde Kuşlara Fısıldayan Kızın Hikayesi

Koroplast’ın “Birlikte Yaşanabilir Bir Dünya Kolaydır” mottosuyla kaleme aldığı “Kuşlara Fısıldayan Kız” öykü kitabı, 16 ve 23 Nisan tarihlerinde oyunla çocuklarla buluşmaya devam ediyor. DasDas’ın deneyimli ekibi tarafından hazırlanan oyun, Kora ve Mori’nin geri dönüşüm maceralarını anlatıyor.

Çöp poşeti ve mutfak gereçleri denilince akla ilk gelen ve Türkiye’nin ilk tercihi olan Koroplast, sosyal sorumluluk bilinciyle çevre temizliği ve atık toplama bilincine yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. 2023 yılında geri dönüşümün önemini vurgulamak ve çocuklara çevre bilinci aşılamak amacıyla hayata geçirdiği “Kuşlara Fısıldayan Kız” adlı öykü kitabını 2023 yılında sahneye çıkardı.

DasDas grubunun uyarladığı “Kuşlara Fısıldayan Kız” adlı oyunda Kora adlı bir kız ve arkadaşı Mori, doğaya ve çevreye zarar verebilecek atıkları geri dönüştürebilen arkadaşı Mori’nin yaşadıkları üzerinden anlatılıyor.

onların çoçukları; Sizi doğanın sesini dinlemeye, kuşlara yoldaş olmaya, Kora ile Mori’nin hikayesine ortak olmaya davet eden tiyatro oyunu, 16 Nisan Pazar ve DasDas’ta çocukları ve anne-babaları bekliyor. 23 Nisan

Yazarlığı Hasret Ovalı ve Alper Baytekin, yönetmenliğini Alper Baytekin, sahne tasarımını Yasemin Arslan ve Alper Baytekin, müziklerini Ahmet Sipahi, kostüm tasarımını Yasemin Arslan, afiş tasarımını Müjde Başkale, oyunculuğunu Elif Mandan ve Anıl Özgür üstleniyor. .

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-silvan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu