Haber

Scholz’dan Moldova lideri Sandu’ya ‘Rusya’ya karşı koruma’ sözü

Romanya’nın başkenti Bükreş’te Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis ve Moldova Devlet Lideri Maya Sandu arasında üçlü görüşme gerçekleştirildi.

Scholz üçlü görüşmede “Rusya’nın Moldova’daki durumu istikrarsızlaştırma girişimlerine ilişkin haberleri büyük bir endişeyle okuyoruz. Moldova’yı Rusya’nın bu istikrarsızlaştırma girişimlerinden korumak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”sözlerini kullandı.

Şansölye, Moldova’nın bu girişimlerde yer almasına yardımcı olmak için çabalarını artırmaları gerektiğini dile getirdi. Öte yandan Almanya cumhurbaşkanı, Moldova’nın bu girişimlere katılmasına yardımcı olmak için çabalarını artırmaları gerektiğini belirtti.
Moldova cumhurbaşkanı Propaganda ve dezenformasyonla etkili bir şekilde mücadele etmek için desteğe ihtiyacımız var. İstikrardan sorumlu devlet kurumlarını güçlendirmek için yardıma ihtiyacımız var.”söz konusu.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moldova’daki durumu istikrarsızlaştırmaya çalıştığı yönündeki haberleri reddederek tüm suçlamaların asılsız olduğunu açıklamıştı. Moldova yönetimi provokasyonlara boyun eğmemeye ve vatandaşlarının çıkarlarını gözetmeye davet edildi.

karesiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu