Haber

Polonya Savunma Bakanı: “Ukrayna en az bir tugay destekli tankla desteklenmeli”

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, diğer ülkeleri Ukrayna’ya destek vermeye davet edeceklerini belirterek, “Ukrayna en az bir tugay gücüne sahip tankların devriyle desteklenmeli” dedi. dedim.

Polonya’nın başkenti Varşova’da açıklama yapan Blaszczak, yarın Almanya’da Ukrayna ile ilgili bir toplantı düzenleneceğini bildirdi.

Blaszczak, Rusya’nın Ukrayna’yı yenmesi halinde daha da ileri gideceği konusunda uyardı ve bu nedenle Polonya Silahlı Kuvvetlerini sürekli olarak güçlendiriyorlar.

Polonya’nın Ukrayna’yı sürekli desteklediğini vurgulayan Blaszczak, “Diğer ülkeleri Ukrayna’yı desteklemeye davet edeceğiz. Ukrayna en az bir tugay gücündeki tankın devriyle desteklenmeli. Dolayısıyla ortada bir koalisyona ihtiyaç var” dedi. Umarım Almanya teknik altyapısı olan bir tanktır. Üretici olarak fikrini değiştirir ve koalisyona katılır.” değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna’yı tanklarla desteklemenin ülkeye gerçekten faydası olacağını ifade eden Blaszczak, “Polonya Ukrayna’ya gerçekten yardım ediyor ama bunu sembolik olarak yapan ülkeler var. Bizim işimiz Ukrayna’ya yardım etmenin Rusya’yı durdurabileceğini başkalarına göstermek. Pozisyonumuz. net: Ukrayna desteklenmesi gerekir.” dedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu