Haber

Karesi Belediye Başkanı Ankara’da Güreş İçin Davet Edildi

Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri öncesi Ankara’ya bir dizi ziyarette bulunan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, bakanları, bakan yardımcılarını, milletvekillerini, bürokratları, siyasetçileri ve yöneticileri kırmızı dipli mumlarla güreşmeye davet etti. Başkan Orkan, ziyaretlerde Karesi’nin talep ve ihtiyaçları hakkında istişarelerde bulundu.

Bu yıl 63’üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri, 1-2-3 Eylül tarihlerinde yapılacak. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Ankara’ya bir dizi ziyarette bulunarak binin üzerinde güreşçinin sahaya çıkacağı güreş müsabakaları öncesi milletvekillerini, siyasetçileri ve yöneticileri kırmızı tabanlı mumlarla güreşmeye davet etti. Orkan Önder, önce Gençleri ziyaret ediyor ve Spor Yanında İl Başkanı Adem Özalp, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur da yer aldı. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Muhiddin Diker de hazır bulundu.

Başkan Orkan sırasıyla AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ve Başkan İnsan Hakları Derneği’nden Mehmet Ali Zengin’i ziyaret ederek siyasetçileri kırmızı tabanlı bir mumla güreşmeye davet etti.

Balıkesir heyetinden Akar’a ziyaret

Başkan Orkan’a bundan sonraki ziyaretlerinde Yağlı Güreşler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz eşlik etti. Başkan Yılmaz ve Orkan, 63. Klasik Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşlerimize Balıkesir AK Parti Milletvekilleri İsmail Ok, Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan’ı davet etti.

Daha sonra milletvekilleri Belgin Uygur, İsmail Ok, Mustafa Canbey, Ali Taylan Öztaylan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’dan oluşan heyet, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’ı ziyaret etti. davet edildiler.

Son olarak Önder Orkan, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları Ahmet Zenbilci ve Ayşe Sula Köseoğlu ile görüşmeye gelerek Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ı 1-3 Eylül tarihlerinde 63. güreşe davet etti.

Başkan Orkan, Ankara ziyaretlerinin ikinci turuna Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Veysel Tiryaki’yi ziyaret ederek başladı. Orkan daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Dış İlişkiler Liderimiz Zafer Sırakaya’yı ziyaret ederek güreşe davet etti. Başkan Orkan’a bu ziyarette Başkan Yardımcısı Mustafa Canbey, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve Başkan Yardımcısı Muhiddin Diker eşlik etti. Ziyaretlerde Karesi’de yapılacak yatırım ve hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak’a ziyaret

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp ve Başkan Yardımcısı Muhiddin Diker, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcıları Hamza Yerlikaya ve Dr. Enes Eminoğlu’nu da ziyaret ederek güreşe davet etti.

Heyet daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret ederek kırmızı tabanlı mumlarla 63. Klasik Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’ne davet etti. Ziyarette Karesi’de yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

“Ata sporumuzu gelecek nesillere aktarıyoruz”

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada; “Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunduk. 1-3 Eylül tarihleri ​​arasında düzenleyeceğimiz Klasik Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’ne maaşlı siyasetçi ve yöneticilerimizi davet ettik. Cihan Pehlivan Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın şehri Karesi’de yaşayacak ve yaşayacak. Cet sporumuza sahip çıkarak gelin, “Nesillere aktarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bizleri takviye kuvvetlerinden ayırmayan liderimiz Yücel Yılmaz’a da teşekkür ediyoruz.” – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu