Ekonomi

İşsiz emeklilere 5 bin lira ödeme yarından itibaren yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin lira ikramiye ödemesi 11 Kasım’dan itibaren hesaplara yatırılacak. SGK ödemeleri 11-12-13 Kasım’da, Bağkur ödemeleri 14 Kasım’da yapılacak.

YARIN HESAPLARA TESLİMAT BAŞLAYACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınan bilgiye göre, çalışmayan gelir veya aylık alan emeklilere, dul ve yetimlere aylık maaştan payları oranında 5 bin lira tutarında ödeme yapılması yarından itibaren başlayacak. .

İŞTE TARİHLER

Bu ödeme; SSK kapsamında aylık ödeme alanlar için aylık ödeme tarihi, 17, 18, 19 yaşında olanlar için 11 Kasım, 20, 21, 22 yaşında olanlar için 12 Kasım, 20, 21, 22 yaşında olanlar için 13 Kasım’da olacaktır. Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık ödeme alanlara 23, 24, 25, 26 ve 14 Kasım tarihlerinde aylık ödeme yapılacaktır. .

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ekim 2023’te yapılan Kabine toplantısının ardından emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiyeye ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Enflasyonun hâlâ yüksek seviyelerde olmasının çabalarımızı sekteye uğrattığının farkındayız. Zorlukları çok iyi biliyorum. Emeklilerimiz bu durumu yaşıyor. Bu nedenle bakanlarımıza yeni hazırlıklar yapmalarını tavsiye ediyoruz.” Gerekli talimatları verdim. Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize tek seferlik 5 bin lira ödeme yapılmasına karar verdik. Emekli ve devam eden çalışan vatandaşlarımız bu uygulamanın dışında tutulacaktır. Toplam maliyeti 61 milyar TL’yi aşan bu ödemeler kasım ayının ilk yarısında yapılacak. “Emeklilerimizin hesaplarına yatırılacak.”

zara-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu