Haber

İMAMOĞLU, BÜYÜKÇEKMECE VE SİLİVRİ AÇILIŞLARINA KATILDI -1

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi: Demokrasi ve özgürlükler, haklar, hukuk ve adalet çerçevesinde bazı sıkıntılar yaşadığımızı biliyorum. Cumhuriyet durmadan yürümektir; Bu bir çabadır. Cumhuriyet, ister gelişme olsun ister sürdürülebilirlik olsun, revizyona ihtiyaç duyar. Cumhuriyet bir görevin yapılmış ve tamamlanmış olması anlamına gelmez. Yenilikçi hissettiriyor. Yeni nesillerin ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk olarak Büyükçekmece Çevre Projesi Tanıtım Töreni’ne katıldı. Törene Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, eski milletvekilleri, diğer ilçe belediye başkanları ve Büyükçekmece halkı katıldı. Törende konuşan Ekrem İmamoğlu, “Burada farklı bir mutlulukla buluşuyoruz. Sizlerle sadece bir hizmetin açılışını paylaşmıyor, Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına adım attığımız o günlerin gururunu da yaşıyoruz. Artık soruna şöyle bakmamız lazım; Geçtiğimiz yüzyılın bilgi, tecrübe ve derslerinin bize verdiği fırsatlarla ileri hedefe ulaşmak için en üst düzeyde çalışmanın zamanıdır. Dün akşam ismini vermeyeceğim bir belediye başkanımız, başka bir partiye üye olan ve bir sorun veya bir konuyla ilgili sıkıntı hisseden bana mesaj yazdı. Karşılıklı mesajlarla kaygılarımızı paylaşıp sorunu çözdük. Sorunun çözümünü arkadaşlarıma bildirdim. “Aylardır, yıllardır bu tür şansa ulaşamadığımızı yaşadık ve biliyoruz, bunlar korkunç şeyler, unutmayalım” dedi.

Konuşmasında çalışmaların maliyetine de değinen İmamoğlu, “Büyükçekmece gölü çevresindeki İSKİ alanına bakın, gölün koruma tedbirlerine zarar vermeden muhteşem bir yürüyüş, spor Alanı alıcıya bağışlayacağız. Yakın gelecekte insanlarımız ‘İstanbul halkına bu sahaya neden fırsat verilmedi?’ diye soracak, inanılmaz bir iş olacak, dolayısıyla bu açılışın adı sadece bu açılışın adı olarak tanımlanan. İSKİ’nin atıksu ve yağmur suyuna yönelik çevre projesi olarak, özellikle kordonda yapılan çalışmalarla ilgili proje tamamlandı. Yeni fiyat 602 milyon lira ifadelerini kullandı.

BİZ MİLLETİN BİLEK GÜREŞİYİZ BİLEK GÜREŞİNE HAZIRIZ GÜREŞİMİZİ YAPALIM MERTÇE

İmamoğlu, “Altyapı yatırımları gözle görülmez diyerek değil, tam tersine altyapıya beş yıl, belki dört buçuk, beş yıl diyemeyiz çünkü bunlar bizim 3 ayımızı çaldı.” Kayıtlı olduğu için “çalıntı” kelimesini kullanıyorum sayın vekillerim, kayıtlıdır. Kayıtlı belgeyi neden çaldılar? Yani hakkımız olan tercihi elimizden aldılar. Sanırım bu demokrasi tokatını yedikten sonra hukuka müdahale ederek, bu kadar saçma davalar yaparak ‘Ekrem’in önüne nasıl taş koyarız’ zihniyetini yaşamayacaklar. Biz milletin bileğiyiz, bilek güreşine hazırız. Cesurca güreşelim, siyasi çabalarımızı cesurca yürütelim, yarışımızı koşalım. Bence yarışı kimin kazandığı ya da kaybettiği önemli değil, sadece bu alanı sağlayın ve ne olacağını görün. Ne olacağını biliyorum ve bunu size göstermekten mutluluk duyarım. “Bu arada rakibimi de tanıyorum, tekrar söyleyeyim, siz de anlayın” dedi.

Törende konuşan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, “Arkadaşlarımız yeni maliyeti hesapladı. Bugün açılışını yapacağımız eserlerin maliyeti 602 Milyon lira. Değerli Liderlerimiz, değerli misafirlerimiz bugün sadece açılışını yaptığımız eserler değil, tamamladığımız yatırımlarımız da oldu. “Artık bunlara girmeyelim, burada içme suyu ve çevre düzenleme çalışmalarımız da var. Bunları da eklediğimizde bugün açılışını yapacağımız yaklaşık 805 milyon liralık, 1,4 milyarın üzerinde yatırımı tamamlamış olacağız.” söz konusu.

CUMHURİYET ÇOCUKLARI OLDUĞUMUZU UNUTMAYACAĞIZ

Buradaki programın ardından Ekrem İmamoğlu, Silivri Selimpaşa’da Alt Geçit ve Kavşak Açılış Törenine katıldı. Açılışta konuşan İmamoğlu, “Çok güzel işler başardık. Gerçekten takdir edilen ve ne yazık ki çökmüş bir imparatorluğun çocukları, pek çok açıdan sorunları olan bir toplumun, fakir, fakir ve eğitimsiz bir toplumun, onların gönül ve ideallerle kurdukları cumhuriyetin çocukları olduğumuzu unutmayacağız. genç ve eğitimli subaylardan oluşuyor. Anılarımızdan Türk’ü hiçbir zaman unutmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları. Bakın bu tanım çok özel bir tanımdır. Bu tanımda “Eminim her birimizin bir geçmişi vardır” dedi.

CUMHURİYET HİÇ DURMADAN YÜRÜYOR VE MÜCADELE EDİYOR

İmamoğlu: Şu anda o eşitliğin bereketini yaşıyoruz. Rüyalarımızı görebiliriz. Demokrasi ve özgürlükler, haklar, hukuk ve adalet çerçevesinde bazı sıkıntılar yaşadığımızı biliyorum. Cumhuriyet durmadan yürümektir; Bu bir çabadır. Cumhuriyetin revizyona, gelişmeye ya da sürdürülebilirliğe ihtiyacı var. Cumhuriyet bir görevin yapılmış ve tamamlanmış olması anlamına gelmez. Yenilikçi hissettiriyor. Yeni nesillerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunları kapsar. Onlarla birlikte düşünüyor. Günün çağdaş taleplerini düzenleyerek halkına eşit hizmet sunmaya devam etmektedir. “Bu eşitlik duygusu bize geleceğe, girişimci, aydın, çağdaş bir cumhuriyetin varlığına dair derin sorumluluklar yüklemektedir” dedi.

MİSYONUMU HER ZAMAN ANALİZ BULMAK ÜZERE KONUMLANDIRIYORUM

İmamoğlu, 2019 yılında yola çıktığımızda 16 milyon kişi için çalışacağımızı söylemiştik. Bu güzel çocuklar için çalışacağımızı söyledik. Biz onlara layık olacağız. Bunu dört buçuk yılda amorti edip orijinal fiyatlara ulaşmak bize çok özel bir dönem yaşattı. Yorulmadan koşmaya devam ediyoruz. “Analiz” kelimesi siyasete girdiğim ilk andan itibaren hep bahsettiğim bir kavram ve kelimedir. Analitik bir belediye olmak. Analiz oluşturmak ve sorunlara çözüm bulmak. Bu bakımdan görevimi her zaman çözüm bulmak olarak konumlandırıyorum. Gerekli, kalıcı, insanlığa saygılı, titiz analizler. Hiçbir zaman günü kurtarmanın, durumu yönetmenin bir parçası olmadık. Biz olmayacağız. Bir sorun varsa görmemiş gibi davranmayacağız. Tam tersine sorunu çözmek için daha da ileri gideceğiz. “Bilimle, sağduyuyla, vatandaşın taleplerini duyarlı bir şekilde analiz ederek İstanbul’da hayatı kolaylaştırmanın, güzelleştirmenin yollarını arayacağız.”

İSTANBUL’UN SORUNLU KAVŞAĞINI HUZURLU BİR ALANA DÖNÜŞTÜRDÜK

Ekrem İmamoğlu, Silivri’de, Selimpaşa’da, Ortaköy’de yaklaşık 10 yıldır babamızın evi devam etsin. Doğru rotaya odaklanarak İstanbul’dan Tekirdağ’a doğru ilerlerken D-100 Karayolu üzerindeki bu yerlere yabancı olduğunuzu varsayalım. Selimpaşa’ya geliyorsunuz. Tekirdağ’ın yerine karşınıza kocaman bir karpuz satıcısı çıkıyor ve yol bitiyor. Bu tanımınızı beğendim. Evet siz söyleyince o karpuz satıcısını hatırladım. Çünkü mecbur adamı görünce bir karpuz aldı. Tamam karpuz satan kişi karpuzunu satmalı ama yol ortasında satamazsın kardeşim. Bakın, muhtemelen bunu düşünmediniz. Bu karpuz satıcısının burada ne işi var? Bu yol neden böyle bir zikzak çiziyor? Hatta köprünün üzerinden geçip dönüyor. Bir yaz günü yazlığımdan dönerken ya da yazlığıma giderken bu sözü söylemediğim için yargılanıyorum. Bu yöneticilerin bize bu anlamsız durumu neden yaşattığını söylemeyen kalmadı. Dolayısıyla bu sorunu gelir gelmez titizlikle çözüp buradaki süreci tamamlayıp gerçekten yolu rahatlatmayı hedefliyoruz, TEM’e bağlanırken tünel dahil olmak üzere Büyükçekmece-Silivri istikametinde çift yönlü yolculuğunu tamamen yer altında sürdürüyoruz. yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda üç çarpı üç alt geçit şeklinde. Üzerine döner kavşak yaparak karşılıklı geçişi sağlıklı hale getirdik ve oldukça modern hale getirdik. “İstanbul’un bu sorunlu kavşağını artık huzur dolu bir alana dönüştürdük.”

hozat-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu