Yaşam

Balık Derisi Tedavisinin Cilt Yanıklarına Etkisini Gördüğünüzde Gözlerinize İnanamayacaksınız!

Daha önce böyle bir habere rastlamadıysanız görseller sizin için farklı olabilir. Ancak bilim buna izin verdi: Brezilya’da ikinci derece yanıkları olan bir kadını düzeltmek için balık derisi kullanıldı. Geçtiğimiz yıllarda uygulanan formül sayesinde yüzü, kolları ve boynu yanan kadın tamamen pürüzsüz hale geldi. Tarih yazan doktorlar bu formülü 50 hastaya daha uyguladı.

Kaynak:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti…

Balık tüketmenin vücut için pek çok faydası var ama bunu daha önce hiç duymamıştık!

Balık derisinin yanıklarda güzelleştirici özelliği olan bir tedavi yöntemi olduğunu geçen yıllarda doktorlar kanıtlamıştır.

Her şey Brezilya’da yüzünde, kollarında ve boynunda ikinci derece yanıklar bulunan bir kadının hastaneye kaldırılmasıyla başladı.

Görmek için tıklayın

Silva isimli bir hasta, vücudundaki yanıkların iz bırakacağını ve iyileşmesinin uzun zaman alacağını düşündü. Balık derisi tedavisi ile tanıştı.

Doktorlar Silva’nın yaralarını tilapia balığının derisiyle sardı ve 20 günlük balık tedavisinin ardından Silva eski görünümüne kavuştu.

Kötü kokabilirsiniz, ancak doktorlar yanıkları tedavi etmek için Tilapia balığının derisini kullanarak tarih yazdılar.

Tilapia Brezilya’da bulunduğundan, hastalıklara karşı en güçlü tatlı su balığı olarak kabul edilir. Tilapia cilt analizinde ideal miktarda kollajen ve yüksek derecede nem içerdiği belirtilmektedir.

Kuruması uzun zaman alan bu balıkla 20 gün yaşayan kadın, herhangi bir acı hissetmediğinin de altını çiziyor.

Görmek için tıklayın

Yanıkların iyileşme sürecini hızlandıran ve hastalara gerekli proteinleri sağlayan bu balık, vazelin kullanılarak Silva’nın derisinden çıkarıldı.

Sonuç olarak doktorlar 50 hastayı daha denedi ve olumlu sonuçlar aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu