Sağlık

Hamileyken hamile kaldım: İki dakika daha büyük, dört hafta daha küçük

İngiltere’nin West Midlands bölgesindeki Herefordshire’dan 30 yaşındaki Sophie Small, yolun ortasında dört haftalık hamileydi. Tıpta ‘süperfetasyon’ olarak tanımlanan olay sonucunda ikiz olmayan iki kızını aynı anda dünyaya getirdi.

The Sun’da yer alan habere göre Darcy doğumda 1 kilo 871 gram, Holly ise 2 kilo 750 gram olarak dünyaya geldi. Hamilelik sırasında bir bebeğin diğerinden daha iri olduğunu bulan doktorlar, Small’a bunun ‘süperfetasyon’ adı verilen bir durum olduğunu ve ilk gebelikten sonra yeni bir gebelik oluştuğunu söyledi.

‘İKİZ BEKLİYORDUM AMA…’

Small, “Baş ağrılarım nedeniyle hamile olduğumu hemen anladım, ancak hamile olmayabileceğimi de düşündüm, bu yüzden denemeye devam ettik” dedi. “Darcy’ye hamile kaldıktan sonra yaşadıklarım korkunçtu. Yedi haftada sekiz kez hastaneye kaldırıldım ve 120 saat IV oldum. Farklı aşamalarda büyüyen iki bebek. Taşıdım ama bunu bilmiyorduk. Neden bu kadar hasta olduğumu anlayamadılar.”

7 haftalık hamileyken doktorların kendisini taradığını ve durumun biraz farklı olduğunu söylediğini ifade eden Küçük, “İkiz bekliyordum ama biri diğerinden büyüktü. Bir şeylerin ters gittiğini anladılar. Her bebek ikiz bebek doğurdu.” Kendi kesesi ve plasentası var. Ancak ikizlerden birinin neden diğerinden daha büyük olduğunu anlayamadılar. Doğduklarında iki bebek arasında yüzde 35’lik bir büyüme farkı vardı ki bu çok büyük bir farktı. Dört hafta arayla hamile olduğumu böyle anladılar” dedi.

DARCY BEBEK İKİ DAKİKA DAHA BÜYÜK, DÖRT HAFTA KÜÇÜK

Oscar adında altı yaşında bir çocuğu daha olan Sophie Small, şimdi iki yaşında olan ikizleri hakkında şunları söyledi: “‘Darcy iki dakika daha büyük ve dört hafta daha genç’ dediğimde insanlar deli olduğumu düşünüyor.” Bazı insanlar ikiz olup olmadıklarını sorguluyorlar.”

cardakhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu