Haber

2024 KOBİ’lerin “ikiz dönüşüm” farkındalık yılı olsun

ORSİAD Lideri Levent Çamur; 2024 yılının KOBİ’ler için “yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm” konusunda farkındalık yılı olmasını beklediklerini söyledi. “Bu ikiz dönüşümde ciddi ilerleme sağlayamazsak özellikle ihracatta büyük sıkıntı yaşarız” dedi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayi İşadamları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Lider Levent Çamur, 2024 yılının KOBİ’ler için “yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm” farkındalık yılı olması için radikal adımlar beklediklerini söyledi.

Başta sanayiciler olmak üzere reel sektördeki tüm tarafların yeşil dönüşüme ve dijitalleşmeye hazırlıklı olması gerektiğini belirten Çamur, “Bunun için KOBİ’leri harekete geçirecek kapsamlı planlar yapılmalı, plan ‘ortak akılla oluşturulmalı ve yürütülmeli’ ‘. Açıkçası KOBİ’lerin öncelikli sınavlarından biri de bu ikiz dönüşüm sınavıdır. Ancak bu sınavı tek başına vermek mümkün değil” dedi.

İHRACATTA REKABET ETMEMİZ İÇİN…

Başarılı bir yeşil dönüşüm programının Türk ihracatçısını küresel pazarda rekabetçi hale getireceğinin altını çizen Lider Çamur, sözlerini şöyle sürdürdü: “KOBİ’lerin küresel pazarda rekabete ayak uydurabilmesi için rekabeti en aza indirecek koşulları yaratmamız gerekiyor. karbon ayak izini artırmanın yanı sıra dijital dönüşüme de imza atıyor. Yeşil dönüşüm sayesinde küresel piyasalardaki etkinliğimiz ve özellikle Avrupa Birliği pazarındaki gücümüz artacak, yabancı yatırımcıların ülkemize dönüşü hızlanacak. Önemli olan insan ve çevre sağlığının korunması ve üretimde tasarrufla sağlanacak ekonomik büyümedir…”

E-TİCARETTE BİR DÖNÜM BIRAKIYORUZ

Başarılı bir dijital dönüşüm programının Türkiye’ye e-ticarette yeni bir dönem getireceğini vurgulayan Lider Levent Çamur, “Sadece Avrupa’da değil, Avrupa’dan Çin’e uzanan çizgide de Türkiye için eşsiz fırsatlar var. Eğer KOBİ’lerimizi dijitalleştirebilirsek bu fırsatı değerlendirebilir ve e-ticarette büyük bir atılım gerçekleştirebiliriz. Elbette KOBİ’lerin değerli kısmının ikiz dönüşümü kendi öz kaynaklarıyla başarabilmeleri pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle ikiz dönüşüm planına ticari bankaların da dahil edilmesi gerekiyor. Sorunun eğitimden finansmana kadar her yönüyle güçlü bir plan ve program dahilinde bir devlet politikası olarak ele alınması gerekmektedir. “2024 yılının ikiz dönüşümde farkındalık yılı olmasını bekliyoruz, aksi takdirde özellikle ihracatta ciddi sıkıntılar yaşayacağımızı hatırlatmak isteriz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu