Haber

Yıldırım Kaya’dan Öğretmenlere Tavsiye: “Çocuklara Duygularını Anlattırmalıyız”

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, deprem nedeniyle 71 ilde yarın orta öğretim ve öğretimin başlayacağını hatırlatarak öğretmenlere tekliflerde bulundu. Kaya, “Çocukların duygularını ifade etmelerini sağlamalıyız. Onların kendilerini güvende hissetmeleri için birlikte sosyal faaliyetler düzenlemeli ve deprem kardeşliğini hayata geçirebilecek ilişkiler kurmalıyız.”

Kahramanmaraş’ta 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler nedeniyle afet bölgesi dışındaki 71 ilde yarın orta öğretim yeniden başlayacak. Yıldırım Kaya bugün yaptığı açıklamada kendisinin de öğretmen olduğunu hatırlatarak, okulun ilk günü yaşanan depremle ilgili meslektaşlarına neler yapabileceklerini teklif etti. Kaya dedi ki:

“İlk derslerinizde afetler hakkında bilgi vereceksiniz. Sarsıntıların da bir doğal afet olduğunu kısaca anlatacaksınız. Gerekli önlemler alınırsa depremin insan hayatına zarar vermeyeceğini ama binaların öldürmediğini hep birlikte anlatacağız.” deprem… Anne babasını, kardeşini, yakınını kaybeden çocuklara sahip çıkacağınızı biliyorum.

Biliyorum deprem gerçeğini saklamayacaksınız, anlatacaksınız. Gölbaşı’nda bir köyde ikinci sınıfa giden Zeynep, hikâye yazdı. Biliyorsunuz ki öğrencilerimize deprem hikayeleri yazdırıp fotoğraf çektirmek deprem bölgesindeki çocuklarla bir dayanışma duygusu geliştirecektir. Çocukların duygularını ifade etmelerini mutlaka sağlamalıyız. Kendilerini imanda hissedebilmeleri için birlikte sosyal faaliyetler düzenlemeli, sarsılan kardeşliği yeniden canlandırabilecek bağlar da kurmalıyız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu