Ekonomi

Truist, Jacobs Engineering hisselerini bölünme planları nedeniyle 154$ PT ile beklemeye aldı

Perşembe günü Truist Securities, Jacobs Engineering Group Inc. (NYSE:J) şirketini Hold notu ile incelemeye başladı ve fiyat hedefini 154,00 $ olarak belirledi.

Finans kuruluşu, Jacobs Engineering’in 2024 yılının ikinci yarısında Kritik Görev Çözümleri’ni içeren Kamu Çözümleri işini ve Divergent Solutions’ın bir parçası olan Siber ve İstihbarat işini Amentum ile ayırmayı ve birleştirmeyi planladığı şirketin yaklaşmakta olan stratejik hamlesini vurguladı. Bu işlemin kamu BT çözümleri sektöründe önemli bir oyuncu yaratması bekleniyor.

Bölünmenin ardından, RemainCo olarak adlandırılan kalan şirket, Jacobs’un altyapı işi PA Consulting ve altyapı müşterileri için veri ve yazılım çözümlerine odaklanan Divergent Solutions’ın yaklaşık %15’inden oluşacak. Yeni Jacobs, yalnızca altyapı profesyonel hizmetleri ve danışmanlığına odaklanan modern bir kuruluş haline gelecek.

Truist Securities’e göre, piyasa Jacobs’un potansiyel dönüşümünü çoktan fark etti ve ticari performansının, halihazırda altyapı konusunda uzmanlaşmış bir firma olan AECOM’unkiyle uyumlu olduğunu belirtti. Jacobs, sağlam bir bilançoya ve hissedarlara değer kazandırma konusunda ikna edici bir anlatıya sahip olmasıyla tanınıyor.

Ancak Truist Securities, RemainCo’nun bölünmeden sonraki mali görünümüne ilişkin daha fazla ayrıntı istediğini ifade etti. Firma, beklenen zaman çizelgesini ve RemainCo’nun sektördeki benzerleriyle karşılaştırılabilir bir finansal performansa ulaşmak için izleyeceği yolu anlamak için ek bilgi arıyor.

InvestingPro İçgörüleri

Jacobs Engineering Group Inc. (NYSE:J) stratejik bir yeniden yapılanmaya hazırlanırken, yatırımcılar şirketin finansal ölçümlerini ve piyasa performansını yakından takip ediyor. InvestingPro verilerine göre, Jacobs Engineering 18,93 milyar $ piyasa değerine sahip ve 26,9 F/K oranıyla işlem görüyor, bu da yakın vadeli kazanç artışı beklentilerine göre bir primi yansıtıyor. Şirketin 1Ç 2024 itibariyle son on iki aydaki gelir artışı %8,94’tür ve bu da finansal performansında istikrarlı bir artışa işaret etmektedir.

Şirketin güçlü piyasa konumunun altını çizen Jacobs Engineering, son üç ayda %17,1’lik fiyat toplam getirisi ile güçlü bir getiri elde etti. Bu, aynı dönemde %26,09’luk kayda değer bir temettü büyümesiyle birleşerek, şirketin beş yıllık temettü artırma serisinin de gösterdiği gibi hissedar getirilerine olan bağlılığını ortaya koyuyor – InvestingPro’nun dikkat çekmeye değer bir ipucu.

Jacobs Engineering’i düşünen yatırımcılar, kararlarına rehberlik edecek ek InvestingPro İpuçları da bulabilirler. Şu anda InvestingPro’da 10 ipucu daha bulunmaktadır ve bunlara https://www.investing.com/pro/J adresinden erişilebilir. Şirketin analizlerini daha derinlemesine incelemek isteyenler INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde edebilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

habergurun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu