Haber

Tekirdağ’da Anaokulunda İşkenceyi Ortaya Çıkaran Tepki: “Öğretmenimiz çocukları uyutarak uyutuyor”

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde aileler, özel bir kreşte çocuklarına şiddet uygulandığı teziyle suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, anaokulundaki 2 öğretmen görevden alındı.

Anne, kızının ellerini kurdele ile bağlayıp uyutması üzerine şüphelendi.

Olay, Temmuz ayında Kapaklı’da Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde meydana geldi. Anne EE, kızı DE’nin ellerini arkasından kurdele ile bağlayıp uyutmasından şüphelenmeye başladı. Annesi bunu neden yaptığını sorduğunda DE, öğretmenlerinin anaokulunda uyumayan çocukları uyutmak için bağladıklarını söyledi. Bunun üzerine EE, bağlayan öğretmenlerin isimlerini kızından öğrenerek diğer velilerle iletişime geçti. EE, 250 öğrencisi olan kreş yönetimi ile görüşmek istedi. Olumlu talep alamayan veliler, bu yılın haziran, temmuz ve ağustos ayına ait güvenlik kamerası görüntülerinin kayıtlarının incelenmesini istedi. Bu talebi kabul etmeyen kreş yönetimi, 7 çocuğun ilgisini keserek ailelerine e-posta ile durumu bildirdi.

Savcılık kamera kayıtlarına el koyarak incelemeye aldı.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, velilerin ihbarda bulunmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık kamera kayıtlarına el koyarak incelemeye aldı. Görüntülerde bir öğretmenin çocuğu yakalayıp yere fırlattığı, bazı çocukları itip kaktığı, üzerini değiştirirken sert davrandığı, öğretmenin çocuğu sert bir şekilde yere oturttuğu, üzerine yatakları taşırken kafasına vurduğu görülüyor. çocuklar yalan söyler, çocuğun kafasına vurur, ağlayan çocuğu bezle masayı silmeye zorlar, çocuklar sert davranınca ağlar, eline ve yüzüne vururlar.

İşte o görüntüler ⬇️

“Söz konusu öğretmenlerimiz işten atıldı.”

7 veli görüntüleri inceledikten sonra öğretmenler, SM ve BY ile kreş yöneticileri hakkında hata yaptı. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması devam ederken, kreş yönetimi olayın duyulmasının ardından 2 öğretmeni görevden aldı. Anaokulundan velilerin cep telefonlarına gönderilen mesajlarda, ‘Sevgili ebeveynler. Manzaraları hüzünle izledik. Bahis öğretmenlerimizin işine son verilmiştir. Spesifik süreç başlamıştır, detaylı açıklama üst yönetim tarafından yapılacaktır.söylendi.

İlgili kişiler hakkında gerekli idari işlemlerin yapılacağını ve hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna arz ederiz.”

ÇOSB yönetiminden de yazılı açıklama geldi. Bölge müdürlükleri bünyesinde faaliyet gösteren Özel ÇOBS Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile ilgili basında yer alan görüntüler hakkında açıklama yapılması gerekliliğini belirterek, “Görüntülerdeki konu yargıya intikal etmiş olup, bölge müdürlüğümüz söz konusu çalışanların işine son vererek idari soruşturma başlatmış olup, soruşturma devam etmektedir. Büyük bir titizlikle önemsediğimiz konu ile ilgili kişiler hakkında gerekli idari işlemin yapılacağını ve kreşimizde bulunan diğer çocukların ve ebeveynlerinin mağdur olmaması için hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz. etkilenmemiş.ifadeler yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu