Haber

Soma Maden Faciasında Şehit Olan İşçiler Anıldı

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden faciasında şehit olan 301 işçi, olayın 9’uncu yılında anılıyor.

“Cumhuriyet tarihinin en büyük maden kazası” olarak kayıtlara geçen facianın 9’uncu yılında Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık, İlçe Belediyesi, İl Müdürlüğü tarafından şehit madencileri anma programı düzenlendi. Diyanet İşleri ve Türk Kızılayı.

Şehitliğe gelen madenci yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve protokol üyeleri, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.

Anma programına ÂLÂ Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, Vali Yaşar Karadeniz, Kaymakam Fatih Akkaya, Soma Belediye Başkanı Ali Tulum, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan da katıldı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Ali Çakır, şehitlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 Mayıs’ı unutmadıklarını, unutturmayacaklarını da söyledi.

Şehit olan madencilerin evlatlarının kendilerine emanet olduğunu belirten Çakır, “Onlara her zaman sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam edeceğiz.” söz konusu.

Şehidin oğlu Uğur Çolak’ın kabri başında dua eden İsmail Çolak, 9 yılın şehit aileleri için çok zor geçtiğini belirterek, facianın sorumlularının hak ettikleri cezayı almadıklarını düşündüklerini, adalet arayışları devam edecekti.

Şehitleri anma etkinlikleri kapsamında bugün Soma Ulu Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak.

Soma maden faciası

Yaklaşık 5 bin kişinin çalıştığı Soma Kömürleri AŞ’nin işlettiği madende 13 Mayıs 2014’te vardiya değişikliği sırasında çıkan yangının ardından galerileri duman kapladı, çıkan 96- saatlik çalışma ve 301 çalışanın cesedi bulundu.

Tüm ülkeyi etkisi altına alan felaketin ardından üç günlük yas ilan edildi, ülke genelindeki tüm camilerden selâmlar okundu, Cuma namazının ardından dualar edildi.

Maden faciasında hayatını kaybeden 39 işçinin mezarlarının bulunduğu Madenciler Şehitliği, Soma Mezarlığı’nda bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu