Haber

Safranbolu Belediye Başkanı Engelliler Derneği Üyeleriyle Buluştu

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Engelliler Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Safranbolu Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe Başkan Köse, Safranbolu Engelliler Derneği Başkanı Orhan Kayabaşı, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve yaklaşık 100 üye katıldı.

Belediyenin yürüttüğü çalışmalarda dezavantajlı vatandaşları öncelikli gördüklerini, hayatlarını kolaylaştıracak projelere imza attıklarını ve bundan sonra da devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Elif Köse, “Bizim için büyük bir mutluluk. Safranbolu Belediyesi olarak göreve geldiğimizden bu yana, belediyenin yapmak zorunda olduğu rutin işlerin dışında, Safranbolu şehrinde yaşayan her vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak projeler hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bizlere belediyecilik sadece asfalt dökmek, çöp toplamak, su ve kanalizasyon işi değildir.Sosyal belediyecilik anlayışının bu bölgede nasıl olduğunu göstermeye çalıştık.Safranbolu’yu kültürel ve sosyal etkinliklerle zenginleştirdik.Bize ulaşın sorununuzu çözün. “Bize söyleyen herkese şifa olmaya çalıştık” dedi.

Herkesin engelli vatandaşlar için aynı şartlarda yaşama hakkı olduğu sloganıyla yola çıkan Köse, öncelikle engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla otobüsleri yenilediklerini belirterek, “Engelli vatandaşlarımız otobüslerimize binip inebilirler. Otobüsler kendi imkanlarıyla. Emek Mahallesi’nde yakınlarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz engelsiz bir yaşam alanı oluşturduk. Bu alan elbette.” Yetmiyor ama Mehmet Akif Ersoy Parkı şu anda kiralıktı, kira süresi doldu, kiracımız çıkar çıkmaz o alanı engelli vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. 15 Temmuz Mahallesi’nde yaptığımız basketbol sahasının çevresini kamelyalarla dolu güzel bir oturma alanına dönüştürüyoruz. Amacımız Safranbolu’da yaşayan herkesin bu fırsata sahip olması. “Şehirde yaşamak çok keyifli” dedi.

Safranbolu Engelliler Derneği Lideri Kayabaşı, konuşmasında Safranbolu Belediyesi’nin aşmaya çalıştığı her sorunda her zaman yanlarında olduğunu belirtti. – KARABÜK

demirkoyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu