Haber

Rusya ile BM temsilcileri arasında tahıl anlaşmasına ilişkin görüşme yarın yapılacak

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, yarın Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileriyle tahıl anlaşmasına ilişkin online görüşme yapacaklarını bildirdi.

Vershinin, Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM arasında yapılan tahıl sevkiyat anlaşmasıyla ilgili Rus basınına açıklamalarda bulundu.

Rusya ve BM temsilcileri arasında bir görüşme yapılacağı bilgisini paylaşan Vershinin, “Yarın video konferansımız var. Ardından yüz yüze görüşeceğiz. Yüz yüze görüşme büyük ihtimalle gerçekleşir. Ocak ayında bu tür görüşmeleri sürdüreceğiz.” sözünü kullandı.

Vershinin, toplantıya BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Genel Sekreteri Rebeca Grynspan ile BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths’in de katılacağını bildirdi.

“Elbette anlaşmanın detaylarını ve çalışma sürecini görüşeceğiz. BM temsilcilerini olabildiğince enerjik ve verimli çalışmaya zorlayacağız. BM’nin, Rus tarım ürünlerinin Rusya’ya engelsiz erişimine ilişkin bu anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor. dünya piyasaları.”

Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi istişareler, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Verşinin başkanlığındaki heyetler arasında 8-9 Aralık tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Görüşmede tahıl anlaşması da ele alındı.

Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında 22 Temmuz’da İstanbul’da tahıl sevkiyatı anlaşması yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu