Haber

Mercedes-AMG C63 ve E63, V8 motorlara dönebilir

Son dönemde birçok otomobil üreticisi artık içten yanmalı motorlara veda ediyor. Ayrıca güç ünitelerini elektrik motorları ile destekleyen üreticiler de motor kapasitelerini her geçen gün azaltmaktadır. Çevre için bu gerekli olsa da pek çok otomobil tutkunu elektrikli motorların otomobillerin ruhunu yansıtamayacağını düşünüyor.

Mercedes-AMG C63 ve E63, V8 motorlara dönebilir

Mercedes-Benz son dönemde hibrit sistemler sayesinde motor hacmini artıran bir markaydı. Bunun en büyük etkisini de kuşkusuz markanın performans modeli Mercedes-AMG C63’te gördük.

V8 motoruyla zamanla bir bütün haline gelen Mercedes-AMG C63, son neslinde 2.0 litrelik 4 silindirli çift turboşarjlı motora geçiş yaptı. Bir elektrik motoruyla desteklenen bu ünite, toplam 680 beygir güç verebiliyor. Bu rakamlar oldukça etkileyici olsa da Mercedes-AMG C 63 SE PERFORMANCE pek çok otomobil severi mutlu etmemiştir.

Elektrikli otomobil devi akıllı telefon işine giriyor!

Öte yandan benzer bir durum Mercedes-AMG E63 için de geçerli. Mevcut modeliyle V8 motorlara veda eden otomobilin yeni nesilde hibrit V6 ünitesine geçmesi bekleniyor. Otomobil severler ise yeni modelin çift turbolu V8 kurulumuyla devam etmesi planlanan M5 modeliyle rekabet edemeyeceğine inanıyor.

Bu arada Mercedes-Benz’in yeni nesil C63 AMG ve E63 AMG için kritik bir karar vermesi bekleniyor. Bu konudaki bilgiler, Mercedes-Benz’in 2026’dan itibaren performans modellerinde M177 kodlu 4.0 litrelik V8 motor kullanacağı yönünde.

Bu güçlü sekiz silindirli motor şu anda EU7 emisyon standartlarını karşılayacak şekilde yükseltiliyor. Alman üreticinin hibrit V8 motorunu 831 beygirlik AMG GT63 SE Performance ve 791 beygirlik AMG S63’te görmüştük. Önümüzdeki dönemde Mercedes-Benz’den daha fazla hibrit otomobil göreceğiz gibi görünüyor.

Görünüşe göre Mercedes-Benz, daha ‘ciğerli’ otomobiller isteyen müşterilerinin isteklerini kırmadan V8 motorlara geri dönmek üzere. Peki Mercedes-AMG’nin performans modelleri ve V8 motorları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Araba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu