Haber

Kütahya’da 10 Eğlence Mekanı Süresiz Olarak Kapatıldı

Kütahya Valiliği, süresiz olarak kapatılan 10 eğlence mekanı hakkında açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “içki alanı” olarak belirlenen Vefa İlçesi Sardinya Caddesi’nde 10 ruhsatlı işletmenin faaliyet gösterdiği bildirildi.

Bu bölgede yaşanan güvenlik olaylarına değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Belirtilen bölgede kamu düzenini ve kamu güvenliğini tehdit eden, toplumun huzur ve refahını bozan eylemlerin meydana geldiği tespit edilmiştir. İlimiz genelinde köşk sayısı çevre illere göre daha fazla olup, sayı Bölgede hostes çalıştırmak amacıyla faaliyet göstermek isteyen alkollü işyerlerinin oranı yüksek, sarhoş insan kalabalığına neden oluyor, bu durum bölgede meydana gelen olayların sayısından anlaşılıyor, bölge şehir içi karayoluna yakın. ve bağlantı yollarının ana yola çıkması, bu nedenle trafik güvenliği nedeniyle vatandaşlar için can ve mal kaybı açısından risk teşkil etmekte olup, alkollü bölge bölgesine 4 adet giriş çıkış olması da kontrolsüzdür.” kontrolü zorlaştırdığı, etrafındaki aydınlatmanın yetersiz olduğu, bölgenin karanlığının suç olaylarının şüphelilerini tespit etme ve delileri toplamada sorun yarattığı, alkollü bölgedeki kümeler arasında silahlı çatışmaların olduğu belirlendi. “

Açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından işletme sahipleriyle temasa geçilerek özel güvenlik görevlisi istihdam edilmesi, x-ray cihazı ve dedektör kullanılması istendiği ancak bunların yerine getirilmemesi, kapanış saatlerine uyulmaması, çalışmama durumu olduğu belirtildi. çalışanların kimliğinin bildirilmesi, sigortasız ve yabancı çalışanların tespiti, izinsiz canlı müzik sunumu, tütün ürünleri tüketimi, sarhoşluk. Gürültü, rahatsızlık, reşit olmayan kişilere alkollü içecek servisi yapılması gibi çatışmaların birçok kez tespit edildiği belirlendi.

Açıklamada, niteliklere aykırı durumların tespiti ve mevzuat ve kanunlar çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılması amacıyla konunun Belediye Başkanlığı’na bildirildiği belirtildi. “Yerel Çevre Kurulu, gelen şikayetler ve yaşanan olaylar ile özellikle saat 02.00’de yaşanan hukuki olaylar üzerine alkollü mekan bölgesi için canlı müzik ve müzik yayın saatini 02.00 olarak belirledi.” Valiliğin, kapanış saatinin 02.00 olarak belirlenmesinin kamu yararına olacağını Belediye Başkanına iki kez yazılı olarak bildirmesine rağmen kapanış saatinde herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu bölgede son iki yılda 1’i kasti cinayet, 4’ü ateşli silahla yaralanma, 60’ı kasten yaralama olmak üzere 239 asayiş olayının yaşandığı, 10 işyerinin ruhsatlarının iptal edildiği ve bunların ruhsatlarının iptal edildiği belirtildi. İlgili yasal mevzuatta valiliğe verilen yetki doğrultusunda faaliyetler süresiz olarak durduruldu.

seferihisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu