Haber

Gebze’de 15 yaşındaki Büşra’yı öldüren sanık ilk duruşmada konuştu

Geçen yıl Ekim ayında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde elektroşok cihazıyla etkisiz hale getirdiği 15 yaşındaki Büşra Kabataş’ı 20 yerinden bıçaklayarak boğan ve ardından konutunu ateşe veren Taner Yaylacı, ilk duruşmaya gitti yargılandığı dava. Yaylacı, “Bana tekme attıktan sonra dengemi kaybedip üzerine düştüm. Elimdeki bıçak boğazına saplandı. Elektroşok hiç kullanmadım. Pişmanım.”

Gebze Atatürk Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Büşra Kabataş, geçen yıl 7 Ekim’de Mustafapaşa Mahallesi’ndeki evinde Taner Yaylacı tarafından işkence edilerek öldürüldü. Elektroşok cihazı kullanarak etkisiz hale getirdiği Büşka Kabataş’ı öldüren Yaylacı, önce 20 yerinden bıçakladı, ardından boğdu, ardından evde yangın çıkararak kaçtı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede, yangının genç kızın öldürülmesinin ardından delilleri karartmak amacıyla çıkarıldığı belirlendi. Soruşturmada genç kızı öldüren kişinin boşandığı annesinin eski sevgilisi Taner Yaylacı olduğu belirlendi. Cinayet zanlısı olaydan kısa süre sonra gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yaylacı, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili ilk duruşma bugün Kandıra Ceza İnfaz Kurumları mahkeme salonunda görüldü. Başka bir ildeki cezaevinden Kocaeli’ne getirilen sanıklar Taner Yaylacı ve Büşra Kabataş’ın ailesi ile tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Büşra Kabataş’ın otopsi raporunda bahsi geçen 25 bıçak yarası hakkında konuşan Taner Yaylacı, “Bana ait olan tek bıçak darbesi var. Onu yakmadım, cinsel istismarda bulunmadım” dedi. Büşra Kabataş’ın annesi Yaylacı, A.Ç. 2018 yılında sevgili olduklarını ve kendisini aldattığından şüphelendiği için evine görüşmeye gittiğini söyledi. Yaylacı, kapıyı açan Büşra’nın annesinin kendisini kullandığını söyleyip hakaret etmesi üzerine Kabataş’ı kolundan tutup yukarı çıkmaya zorladığını belirtti. Bana tekme atıyordu ve ben dengemi kaybedip üzerine düştüm. Elimdeki bıçak boğazına saplandı. Şoka girdim ve kendimi dışarı attım. Üzerimdeki elektroşok aletini, bıçağı ve kıyafetleri çöpe attım. Yakma aleti bana ait değil. Elektroşoku hiç kullanmadım, pişmanım.”

Büşra Kabataş’ın annesi A.Ç., sanıklarla sevgili olduklarını ve daha sonra ayrıldıklarını söyledi. Mahkeme duruşmayı erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu