Ekonomi

EMEP Milletvekili İskender Bayhan: Meclis’ten çıkmayacak somut bir sonuç beklemiyoruz

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, zam ve vergi artışlarına karşı Meclis’te ses yükseltmeyi önemli bulduklarını ancak bundan somut bir sonuç çıkmayacağını söyledi.

Bayhan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin bazı vergi artışlarına ilişkin genel görüşme önerisinin görüşüleceği TBMM Genel Kurulu’nu değerlendirdi.

Zam ve vergi artışlarına karşı Meclis’in sesini yükseltmeyi değerli bulduklarını belirten Bayhan, “Ancak bundan somut bir sonuç çıkmayacağını ifade ediyoruz.” söz konusu.

Partinin zamlar ve vergi artışları konusunda atılacak adımlara daveti hakkında konuşan Bayhan, “Zamlar geri çekilmeli, temel tüketim mallarındaki zamlar durdurulmalı. En düşük ücret yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalı ve yoksulluk sınırının altındaki ücretlerden vergi alınmamalı. Bir an önce tüm dolaylı vergiler kaldırılmalı ve servet vergisi için bir düzenleme yapılmalı. Buradan elde edilecek kaynak, işçi ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için kullanılmalıdır.” dedi.

Bayhan, “Sömürülen ve ezilen tüm halk kitlelerine bir kez daha sesleniyoruz; fedakarlık yapmayın, sabırlı olmayın, dişinizi gıcırdatmayın, Erdoğan ve Mehmet Şimşek’in ‘Ekonomi düzelecek, rahatlayacağız’ yalanlarına aldanmayın, insanca yaşam ve çalışma düzeni için mücadeleyi yükseltelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu