Yaşam

Dünyanın En Uzun Filmi Ambiance’ın Fragmanı Bile 7 Saat 20 Dakika!

Sizlere dünyanın en uzun sineması sizce ne kadardır diye sorsak tahminen 3-4 saatlik olduğunu söyleyebilirsiniz. Çok da haklısınız zira bir insan ekran karşısında sıkılmadan ne kadar durabilir ki? Fakat bu sinema sandığınız sinemalardan çok farklı. Haydi gelin dünyanın en uzun sineması Ambiance’ı birlikte inceleyelim!

Normal olarak isimlendirebileceğimiz sinema sinemaları yaklaşık olarak 1.5 ya da 2 saat sürer. 2.5 ile 3 saat ortasında süren sinemalar ise uzun sinema olarak isimlendirilir.

Çoğu vakit üretimciler da sinemaların 2.5 saati aşmasını istemezler zira bu mühlet hem seyirciyi sıkar hem de maliyet olarak riskli olabilir.

Dünyanın en uzun sinemaları listesine giren sinemalar ise ekseriyetle deneysel emel ile yapılan filmlerdir. Lakin artık bahsedeceğimiz sinema tam 30 gün sürüyor!

Ambiance, İsveçli direktör Anders Webberg tarafından yönetilen deneysel bir sinemadır. Bu sinemanın gösterim mühleti ise tam 30 gün yani 720 saat!

Filmin yayınlanan birinci fragmanı 72 dakikayken sonradan yayınlanan fragmanı ise 7 saat 20 dakikalık bir mühlete sahip.

Filmin fragmanı İsveç’in güneyinde Hovs Hallar isimli bir yerde geçiyor. 7 saat 20 dakika süren bu fragman hiçbir kesintiye uğramadan tek seferde çekilmiş. Hem oyuncuların hem de direktörün büyük bir sabra sahip olduğunu söyleyebiliriz!

Ingmar Bergman’ın The Seventh Seal isimli kült yapıtından esinlenilen sinemanın fragmanını izlediğimiz vakit ise hayat, arayış, güç, vefat, aşk üzere sahneler ile karşılaşıyoruz. Birebir vakitte fragmanda sırf iki performans sanatkarı karşımıza çıkıyor.

Filmin müziklerini Martin Juhis üstlenirken başrollerde ise Niclas Hallberg ve Stina Pehrsdotter isimli iki sanatçı karşımıza çıkıyor.

Ambiance, dünyada sadece tek bir gösterime sahip olacak ve daha sonrasında ise sinema yok edilecek. Bunun nedeni ise direktörün açıklamalarına nazaran şu halde; “Dünyada sürekli daha uzun sinemalar olacaktır, fakat bu var olmayan en uzun sinema olacak. Büsbütün değişik bir şey.

Ambiance’ı yönetmeni Anders Weberg, 20 yılı geçen kariyer hayatı süresince 500’den çok sinemaya ve 100’den fazla da müzik videosuna imza atmıştır.

Yönetmenliğini üstlendiği yeni filmi Ambiance’ı tanımlarken ise uzay ve vakti düş gibisi sürreal bir seyahat ile birleştirmek olarak açıklıyor.

Eğer hakikaten çok boş vaktiniz varsa ya da sabırlı olduğunuzu düşünüyorsanız bu sineması kesinlikle izlemelisiniz. Bizce siz yeniden de izlemeye fragmandan başlayın!

Ambiance dünyanın en uzun sinemalarından bir tanesi olsa da tek değil.

Dünyanın en uzun sineması sıralamasında birinciliğe 857 saatlik mühleti ile Logistics isimli bir sinemaya ilişkin. Bu sinema tam 37 saat sürüyor. 

Eğer dünyanın en uzun sinemalarını merak ediyorsanız buradan ulaşabilirsiniz!

Hadi gelin sinemanın mühletine gelen yorumlara da bakalım…

twitter.com

?

twitter.com

?

twitter.com

?

twitter.com

?

twitter.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu