Teknoloji

Cybertruck’u ilk yılında alıp satanlar hayatını kaybetti

Güç geçmiyor Elon Musk Bir daha ilginç haberlerle karşılaşmamamız dileğiyle. Ancak bu sefer haber doğrudan Musk’ın kendisiyle ilgili değil. Tesla’nın yaklaşmakta olan Cybertruck modeli hakkında.

Siber kamyon ‘ile ilgiliSipariş sözleşmesine yeni eklenen bir bölüme göre Tesla, müşterilerine şunları sunuyor: Araçlarını ilk yıl içinde tekrar satmaları halinde ağır cezalar uygulanacak.

Yeni “müşteri sözleşmesi” Yalnızca Cybertruck’a ÖzelTesla’da “, ” Aracınızı teslim tarihini takip eden ilk yıl içerisinde satmayacağınızı veya başka bir şekilde satmaya teşebbüs etmeyeceğinizi kabul edersiniz.” o yazıyor.

Söz konusu unsur, Tesla’nın uzun zamandır beklenen ve 30 Kasım’da teslim edilmeye başlanacak elektrikli aracı Cybertruck’u satmaya çalışanların yeniden Tesla aracı satın almasının tamamen engellenebileceğini belirtiyor. Tesla ayrıca satıcılara karşı yasal işlem başlatmakla tehdit etti. en az 50.000 $ tutarında ihtiyati tedbir talepler. Elon Musk, Cybertruck’larını elden çıkarmak isteyenlerin aracı Tesla’ya geri satmasını ya da üçüncü bir tarafa satmadan önce şirketten yazılı onay almasını istiyor.

Wedbush Menkul Kıymetler Teknoloji Analisti Dan Ives Bloomberg Radyosu’nda yaptığı açıklamaya göre Tesla’nın isteyeceği son şey müşterilerin Cybertruck’larından vazgeçmeleri. Ives’e göre bu karar tamamen Cybertruck’a rezervasyon yaptıran 750.000 kişiyi ilgilendiriyor. Tesla’nın bu rezervasyonları karşılayabilmesinin yıllar alması bekleniyor ve gelişen ikinci el pazarı ciddi bir iptal dalgasına neden olabilir.

Görünüşe göre Tesla, kârını kendi bünyesinde tutmaya ve otomotiv dünyasında popüler olan karlı yeniden satış pazarını sınırlamaya çalışıyor. Tesla ayrıca Cybertruck’ını satmak isteyen herkesin onu indirimli fiyattan Tesla’ya geri satabileceği kuralını da ekliyor. Tesla, aracınızı belirsiz nedenlerden dolayı satın almayı reddederse, ancak o zaman aracınızı başka birine satabilirsiniz.

gaziemir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu