Haber

CHP’de kanuni skandal: Kılıçdaroğlu 47 ve 52’nci maddeleri ihlal etti

CHP Eski Genel Sekreteri Önder Sav’ın önceki gün gündeme getirdiği “Kılıçdaroğlu’nun görev süresi bitti” iddiası genel merkezde rahatsızlık yarattı.

Son kongresini 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapan CHP, 3 yıllık süre dolmasına rağmen halen yeni kongresini toplamadı.

47. maddeyi alenen ihlal ettiği görülen Kılıçdaroğlu, daha önce de “Salgın koşulları ve erken seçim olasılığıgeçen yıl yapılması gereken kongreyi bahane ederek 1 yıl erteledi.

O dönemde paylaşılan açıklamada “Kongre Temmuz 2023’te yapılacak” duyurulmuştu. Resmi duyurusunu ihlal eden genel merkezin milletvekili adaylarını belirleme sürecinde 52’nci maddeyi de ihlal ettiği ortaya çıktı.

ORGANİZASYONLAR Susturuldu

CHP listeleri üzerinden küçük ortaklara 38 sandalye öneren Kılıçdaroğlu, aday listelerini rahat oluşturmak için örgütlere danışmadı ve trend araştırmaları yapmadı.

Ayrıca kanunun 52/2 maddesinde “ Bir kişi arka arkaya iki dönem merkez adayı olamaz.Karara rağmen 2018 ve 2023 seçimlerinde milletvekili adayları merkezi yoklamayla belirlendi ve tüzük bir kez daha ihlal edildi.

Seçim sürecinde yüzlerce CHP’linin milletvekili adaylığına hazırlandığının altını çizen Kılıçdaroğlu, örgütlere danışmadan listelerini 4 küçük partiye açtı ve 4-5 dönem milletvekilliği koltuklarında oturan isimleri isimleriyle yeniden yaptı. Kendi iradesi.

TASFİYELER KESİNTİSİZ DEĞİL

Kaset komplosuyla CHP’nin başına geçen Kılıçdaroğlu, partide Deniz Baykal ve Muharrem İnce’ye yakın olduğu bilinen bütün siyasetçileri 13 yıl gibi kısa bir sürede tasfiye ederek iktidarını pekiştirdi.

14-28 Mayıs yenilgisinin ardından aynı stratejiyi benimseyen Kılıçdaroğlu, “değişim” çağrılarına destek veren ve kendisini eleştiren birçok il ve ilçe başkanını görevden aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı tüm il liderlerini yanında görmek isteyen Kılıçdaroğlu, kısa süre önce kendileriyle yaptığı 8,5 saatlik toplantıda “genel merkeze destek açıklaması” yapmalarını talep etti.

KAYNAK: SABAH

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu