Haber

Biden, 1965 Kanlı Pazar’ın yıldönümünde siyahların haklarını vurguladı

YENİ ABD Lideri Joe Biden, ülkedeki siyahların oy haklarının güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Biden, 1965 yılında Alabama’nın Selma kentinde düzenlenen ve ABD’de “Kanlı Pazar” olarak bilinen siyahların oy hakkı için düzenlenen protesto yürüyüşünün anma törenine katıldı.

Olaylarla özdeşleşen Edmund Pettus köprüsünü yaya olarak geçen Biden, ardından yaptığı konuşmada çok sayıda Kongre üyesinin katıldığı kalabalığa seslendi.

Kötü haber ne olursa olsun Amerikan tarihine dair her şeyin öğrenilmesi gerektiğine işaret eden Biden, Kanlı Pazar olayı sırasında bir sivil haklar savunucusu olarak kendini oldukça yanlış hissettiğini söyledi.

Oy hakkının demokrasi ve özgürlük için değerine değinen Biden, Kongre’nin oy kullanma süreçlerinde ırkçılığa karşı önlem alınmasına ilişkin düzenlemeleri içeren John Lewis Oy Hakları Yasası’nı geçirmesi gerektiğini söyledi.

Siyahi seçmene yapılan haksızlıklar karşısında sessiz kalmayacağını söyleyen Biden, “Susmak suça suç ortaklığıdır” dedi. ‘de konuştu. Bu kapsamda Biden, siyahi seçmene ekonomi, istihdam ve temiz suya erişim konularında bir takım taahhütlerde bulundu.

50 yıl önce seçme ve seçilme hakkı için Alabama’nın Selma kentinde düzenlenen protesto yürüyüşüne yüzlerce siyahi Amerikalı katıldı.

Protestocular Edmund Pettus köprüsünden geçerken polisin acımasız şiddetiyle karşılaştı ve olaylar tarihe “Kanlı Pazar” olarak geçti.

beypazari-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu