Haber

Bangladeş, 2041’e Kadar “Akıllı Bir Bangladeş” İnşa Etmeyi Planlıyor

Bir ziyaretçi, 16 Ocak 2020, Bangladeş, Dhaka’daki Digital Bangladeş Mela (sergi) sırasında bir Çin standında sanal gerçeklik gözlüklerini deneyimliyor. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Bangladeş, vizyonunu gerçekleştirmenin temeli olarak akıllı vatandaşlar, akıllı ekonomi, akıllı hükümet ve akıllı toplum ile 2041 yılına kadar “Akıllı Bangladeş” inşa etmeyi hedefliyor.

DAKKA, 13 Aralık (Xinhua) — Bangladeş Başbakanı Pir Hasina Pazartesi günü hükümetinin 2041 yılına kadar “Akıllı Bangladeş” inşa etme vizyonunu açıkladı.

Bangladeş’in önde gelen özel haber ajansı UNB’nin hazırladığı haberde, Başbakan Şeyh Hasina’nın “2041 yılına kadar Bangladeş’i gelişmiş bir ülke yapacağız ve bu Bangladeş akıllı bir Bangladeş olacak” açıklamasına yer verildi.

Başbakan bu açıklamayı Dijital Bangladeş Günü 2022’nin açılış programına katıldığında yaptı.

Çin’in finanse ettiği Dasherkandi Kanalizasyon Arıtma Tesisi, 24 Ağustos 2022, Bangladeş, Dhaka’da görülüyor. (Fotoğraf: Xinhua)

Hasina ayrıca hükümetinin bu Güney Asya ülkesini “Akıllı Bangladeş” yapmak için akıllı vatandaşları, akıllı ekonomiyi, akıllı hükümeti ve akıllı toplumu temel olarak gördüğünü söyledi.

Başbakan, “Her vatandaş teknolojiyi kullanmak üzere eğitilecek, ekonomik faaliyetler teknoloji kullanılarak yürütülecek, hükümet (teknolojik olarak) akıllı olacak … bunu kısmen yaptık. Ve tüm toplum (teknolojik olarak) akıllı olacak” dedi. Bakan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu