Ekonomi

Bakan Ersoy 2023 turizm hedeflerini açıkladı! Dolar Türkiye’ye akıyor

Samsun’da bir otelde düzenlenen Turizm Paydaşlarıyla Turizm Değerlendirme Toplantısı’nda Bakan Ersoy, yoğun yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketi nedeniyle Samsun halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Ersoy, Samsun’un sanayi, spor, kültür ve sanatın yanı sıra turizmiyle de öne çıkan bir şehir olma yolunda gerekli adımları hızla attığını vurgulayarak, şöyle konuştu: Turizm şehri olmak potansiyel sahibi olmayı gerektirir. Samsun’da bu potansiyelin görünenden çok daha fazlası var. Ancak bu potansiyelin parlatılması, tanıtılması ve ön plana çıkarılması gerekiyor. Bu potansiyelin de doğal bir program dahilinde işlenerek tüketicilerin ve turistlerin hizmetine sunulması gerekiyor.“dedi.

Bugün yaptıkları toplantıda bir master plan hazırlanması gerektiğine karar verdiklerini anlatan Bakan Ersoy, şöyle devam etti:

“Hem Valimiz, hem belediyemiz, hem de milletvekillerimiz bu master planı birlikte hazırlayacaklar. Bakanlığımız da master planın hazırlanmasına başından sonuna kadar destek verecek. Sonrasında ilgili kurumlarımız hızla ve inşallah çok sağlıklı bir şekilde görevlerini yerine getirecekler. Kısa sürede Samsun turizmden hak ettiğini alacaktır.” Hep birlikte pastadan payını almasını sağlayacağız. Karadeniz zaten önemli bir turizm destinasyonu, özellikle Körfez ülkelerinden çok fazla ziyaretçi alıyor. Amacımız bu yoğun ziyaretin Karadeniz’de belli bir noktada toplanması ve bunu artık Samsun, Rize gibi Karadeniz’in diğer illerine de yaygınlaştıracağız. Bu bağlamda birkaç adım atarak, bu şehirlerin bilinirliğini belirleyip tanıtarak bunun hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini düşünüyoruz” dedi.

Samsun’un hem arkeolojik değerleri, hem kültürel yapıları hem de tescilli yapıları olduğuna işaret eden Bakan Ersoy, ” Sahil şeridinde de çok güzel plajlar var. 90 ile 100 gün arası bir süresi vardır. Biliyorsunuz yaz sezonu var. Yaylaları var. Dağları var. Baktığınızda inanılmaz bir potansiyele sahipler. Samsun, yeşilliğiyle ünlü birçok Avrupa ülkesiyle kıyaslanabilecek kadar yoğun bir yeşillikle çevrilidir. Ovalara, dağlara, yaylalara baktığımızda… Bildiğiniz gibi Karadeniz’de dağlardan sonra geniş alan bulmak zordur ama Samsun’da bu alan fazlasıyla mevcuttur. Artık hem bunları tanıtacağız hem de ziyaretçi ve turistlerin güzel vakit geçirip uzun vakit geçirecekleri mekanları bir master plan çerçevesinde yapılandıracağız. Ancak örneğin insanların hiç farkında olmadığı değerlerinin çok iyi anlatılması gerekiyor. Gastronomi ilk sırada yer alıyor. Buraya geldiğimde tescilli birkaç eserimiz olduğunu biliyordum ama daha sonra farklı lezzetlerin olduğunu görünce Samsun’un daha birçok özelliğinin olduğunu, dünya mutfaklarının özelliklerinin de burada mevcut olduğunu gördüm. Dünyanın farklı yerlerinden göçmenler aldı. Bunları anlatacağız, tanıtacağız ve bu da Turizm Bakanlığı’nın şu anda çok gerçek ve güzel bir şekilde yaptığı bir iş. Ve bu sayede buraya gelen turist potansiyelinin hızla artmasını sağlayacağız.“dedi.

2028 YILINDA TURİZM HEDEFİMİZ 100 MİLYAR DOLAR

Bakan Ersoy, Türkiye’nin turizmde önemli hedefleri olduğunu belirterek, ” Geçtiğimiz yıl turizm, Cumhurbaşkanımız tarafından stratejik bir branş ilan edildi. Ve her yıl rekorlar kırarak yolculuğuna devam ediyor. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti olarak bu yıl 56 milyar dolar gelir hedefliyoruz, yıl sonuna kadar da bu hedefe ulaşacağız gibi görünüyor. Ve bu sayıları her yıl artırmaya devam etmek istiyoruz. Hedefimiz 2028 yılına kadar 100 milyar dolar gelire ulaşmak. Mevcut klasik turizm destinasyonlarıyla ilerlememiz mümkün değil. Mümkünse yeni destinasyonlarımızda 81 ilimizin turizmden, turizm pastasından pay almasını sağlamamız lazım.” söz konusu.

Toplantıya Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun milletvekilleri Mehmet Muş, Orhan Kırcalı, Ersan Usta, MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve turizm şubesi temsilcileri katıldı. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu