Haber

BAE, Yemen krizine siyasi çözüm için diyalog sürecini destekliyor

ABU Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), Yemen krizine sürdürülebilir bir siyasi çözüm getirmek ve kalıcı bir ateşkes mekanizması bulmak için ciddi bir diyalog sürecinin başlatılmasını desteklediği bildirildi.

BAE resmi haber ajansı WAM’da yer alan habere göre, BAE Devlet Lideri Pir Khalifa bin Zayed Al Nahyan’ın Diplomatik Danışmanı Anwar Gargaş, Abu Dabi’de Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg ile bir araya geldi. BAE’nin başkenti. .

Toplantıda, Yemen halkının içinde bulunduğu insani durumun sona ermesi için sürdürülebilir siyasi çözüm ve ateşkes çabaları ile ülkedeki kriz ve Yemen’deki gelişmeler ele alındı.

Gargaş, ülkesinin, Yemen krizine sürdürülebilir siyasi çözüm getirilmesi ve kalıcı bir ateşkes mekanizmasının bulunması için önemli bir diyalog sürecinin başlatılmasını desteklediğini belirtti.

Suudi Arabistan’ın bu konuda gösterdiği “büyük çabayı” takdir eden Gargaş, kardeş Yemen halkının yanında olduklarını ve krizin siyasi ve insani yansımalarının sona ermesi için atılan tüm adımları desteklediklerini kaydetti.

Yemen’de iç savaş ve siyasi analiz çalışmaları

Yemen’de İran destekli Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde tutuyor. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri, Mart 2015’ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Suudi Arabistan ve Umman, Yemen’de 9 yıldır devam eden krize son verecek kapsamlı bir anlaşmanın hazırlanması için aylardır Yemen hükümeti ile Husiler arasında arabuluculuk yapıyor.

emirdagajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu