Haber

Antakya’da yağmalanan iş yerinden bilgisayar çalarak İstanbul’a gelen zanlı tutuklandı

Mehmet Kadir U. (20), “doğal afetin yarattığı korku ve kargaşadan yararlanarak hırsızlık” suçundan tutuklandı. Şüpheli savunmasında, “Yağmalanmasın diye yanıma aldım” dedi.

İddiaya göre, bugün deprem bölgesinden tahliye edilen uçaklarla Adana’dan İstanbul Havalimanı’na gelen Mehmet Kadir U.’nun üzerinde 112 Acil yazısı bulunan yelek bulunması şüphe uyandırdı. Yapılan incelemelerde zanlının yanındaki valizde üzerinde CE-KA yağ etiketi bulunan bilgisayar kasası, bilgisayar monitörü ve sağlık malzemeleri bulundu.

TAÇ ALTINDA BULDUĞUNU SÖYLEDİ

Zanlı Mehmet Kadir U., valizlerin kendisiyle ilgili olduğunu ve göçüğün altından bilgisayarı bulduğunu, deprem bölgesine geri dönerken yanında başka malzemeler de getirdiğini söyledi.

İSTASYON SAHİBİ İŞYERİNİN DOLDURULDUĞUNU SÖYLEDİ Bunun üzerine polis ekiplerinin temasa geçtiği benzin istasyonu yetkilisi MO, kendi benzin istasyonunun vatandaşlar tarafından yağmalandığını, söz konusu bilgisayarın benzin istasyonuyla ilgili olduğunu, benzin istasyonunda herhangi bir çökme veya göçük olmadı.

“Talan olmasın diye yanıma aldım” Bunun üzerine şüpheli Mehmet Kadir U., Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılığa getirilen şüpheli ifadesinde, 9 Şubat’ta Mersin’den trenle Hatay’a gittiğini, sağlık lisesinden mezun olduğunu, kendi isteğiyle yardıma gittiğini, sağlık görevlisinin sağlık görevlisi verdiğini savundu. söz konusu acil durum yeleği olduğunu ve yardım geciktiğinde giydiğini söyledi. Sanık, bilgisayar kasasını ve monitörü Antakya sahra hastanesinin arka tarafındaki yağmalanmış benzin istasyonundan satın aldığını belirterek, “Yağmalanmasın diye yanıma aldım. Battaniyeye sardım ki batsın diye. kırılmazdı işte ben istasyon firmasına teslim edecektim deprem bölgesinde ısınmak için ısıtıcıyı tekrar yanıma alacaktım diğer tıbbi malzemeleri de ilaç olduğu için yanıma aldım yeğenime götürecektim yanımda 4 sahte çeyrek altın vardı valiz bana ait diğerinin etiketi de deftere yapıştırılmış olabilir Adana’da bir AFAD görevlisi verdi Diğer valizim çünkü bende çok fazla var. Suçlamayı kabul etmiyorum. Çalmak istesem Mersin’deki evime götürürdüm” dedi.

Tutuklanması için Gaziosmanpaşa 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Mehmet Kadir U., “İstanbul’da bu eşyaları kesinlikle kimseye satmam. Biraz dinlendikten sonra Hatay’a dönerdim. Kusursuzum. Serbest bırakılmamı istiyorum.” Mahkeme, Mehmet Kadir U.’nun “doğal afetin yarattığı korku ve şaşkınlıktan yararlanarak hırsızlık” suçundan tutuklanmasına karar verdi.

ilgaz-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu