Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş’a Seyyar Duş, Çamaşırhane ve Berber Gönderiyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentte 100 kişi kapasiteli duş alanı kuruyor. Duş alanlarının bu hafta sonu tamamlanacağını açıklayan ABB Lideri Mansur Yavaş, “Atıl otobüslerimizden dönüştürdüğümüz seyyar duş, çamaşırhane ve berber merkezlerimiz de en kısa sürede hizmete başlayacak.”

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesindeki vatandaşların en büyük ihtiyaçlarından biri olan hijyen ve yıkanma sorununu çözmek için harekete geçti. Başkan Yavaş, bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş’ta kadın ve erkek bölümlerinde her biri 50’şer kişilik olmak üzere toplam 100 kişilik duş alanlarını bu hafta sonu tamamlıyoruz. Mobil duş, çamaşırhane ve berberimiz.” Atıl durumdaki otobüslerden dönüştürdüğümüz merkezler de en kısa sürede hizmete başlayacak” diye paylaştı.

EGO OTOBÜSLERİ DUŞ, ÇAMAŞIRHANE VE BERBER OLARAK DÖNÜŞTÜ

ABB Çevre Koruma ve Denetim Dairesi Başkanlığı ekipleri, EGO Genel Müdürlüğü’ne ait kullanım ömrünü tamamlayan 10 otobüsü deprem bölgesinde vatandaşların kullanımı için seyyar duş, seyyar berber ve seyyar çamaşırhaneye dönüştürdü. Dönüşüm tamamlandığında silkeleme alanlarına doğru yola çıkan portatif duşlarda ayrıca lavabo, şampuan, sabun, saç kurutma makinesi ve havlular da yer alıyor. Depremzedelerin kullanımı için gönderilen seyyar berberde iki berber görev yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu