Yaşam

Atatürk Kültür Merkezi’nde Bu Hafta (12-18 Haziran)

ANADOLU ATEŞİ // 12 HAZİRAN // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30
Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, içinde hemen her bölgeden derlenen 3000 halk oyunu figürü ve halk müziğinin yer aldığı eşsiz bir proje olan Anadolu Ateşi, AKM’de yanmaya devam ediyor. Her gösterimde yoğun ilgiyle karşılanan özel performans, 12 Haziran Pazartesi günü AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. 85 ülkede 3500 gösteri ile 20 milyonu aşkın sanatsever tarafından izlenen Anadolu Ateşi, halk danslarını bale, çağdaş dans ve dansın diğer disiplinleriyle sentezleyerek AKM misafirlerine çağdaş standartlarda bir kültür şöleni sunmaya devam edecek.

14. ULUSLARARASI OPERA FESTİVALİ: Saraydan Kız Kaçırma // 12, 13 HAZİRAN // AKM TİYATRO SALONU // 20.30
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında 12-13 Haziran tarihlerinde Saraydan Kız Kaçırma operasıyla AKM Tiyatro Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor. 16. yüzyılda Batı Avrupa’da ortaya çıkan Turquerie akımının en güzel örneklerinden biri olan, Türk-Osmanlı kültür ve sanatından etkilenip ilham aldığı “Saraydan Kız Kaçırma” operasının yönetmenliğini Caner Akın üstleniyor. Mozart’ın Yeniçeri Marşı’nın ritimleri. Osmanlı hoşgörüsünün konu edildiği dizide, bağışlayıcı ve merhametli Selim Paşa’nın Konstanze’ye olan karşılıksız sevgisi en hoş aryalarla anlatılıyor.

14.ULUSLARARASI OPERA FESTİVALİ: LA TRAVIATA // 15 HAZİRAN // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // // 20.30
İzmir Devlet Opera ve Balesi ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, 14. Enternasyonal kapsamında sanatseverlerin hafızalarında yer edecek “La Traviata” performansıyla 15 Haziran Perşembe günü AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sahne alacak. İstanbul Opera Festivali. Fransız yazar Alexandre Dumas’ın ‘Kamelyalı Kadın’ adlı ünlü romanından esinlenerek Giuseppe Verdi’nin bestelediği ‘La Traviata’ operasında, yoksun bırakılan bir kadının hayata tutunma çabası anlatılıyor. gerçek aşktan ve kim gerçek aşktan mahrumdur ve kim gerçek aşktan mahrumdur. Dönemin ünlü libretto yazarı Francesco Maria Piave tarafından yazılan eserin yönetmenliğini Carlos Vılán, şefliğini ise Tulio Gagliardo üstleniyor.

TANGOPERA // 16, 17, 18 HAZİRAN // AKM TİYATRO SALONU // 20.00, 20.00, 15.00
İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tangopera müzikali ile sanatseverleri zamanda yolculuğa çıkarıyor. 16, 17 ve 18 Haziran tarihlerinde AKM Tiyatro Salonu’nda seyirciyle buluşacak olan müzikal, Beyoğlu’ndaki eski bir hanı ve rengarenk kiracılarını anlatıyor. Yönetmenliğini Elif Erdal’ın yaptığı, senaryosunu Ragıp Ertuğrul ve Gökay Genç’in yazdığı, Burhan ve Gökhan Şeşen kardeşleri konu alan müzikalin yönetmenliğini ise Elif Erdal üstleniyor.

ANDREA CHENIER // 18 HAZİRAN // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30

14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin bu dönem prömiyerini yaptığı ‘Andrea Chenier’ operasını bir araya getiriyor. 18 Haziran Pazar günü AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenecek olan oyun, Fransızlar döneminde idealleri uğruna genç yaşta idam cezasına çarptırılan şair Andrea Chenier’in hayatını konu alıyor. Devrim. İtalyan besteci Umberto Giordano’nun nadide eserlerinden Andrea Chenier’in operasının librettosu Luigi Illıca’yı konu alıyor.  Yönetmenliğini ve dramaturjisini Recep Ayyılmaz’ın üstlendiği operanın şefliğini Raoul Grüneis üstleniyor.

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE BU HAFTA

RESİM KEYFİ // 13-14-17-18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 12.00
Metin Ceyran’la Fotoğraf Keyfi geleceğin ressamlarını AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde yetiştiriyor. Farklı temalarda özgün fotoğraflar oluşturan 7-11 yaş arası çocuklar, duygu ve düşüncelerini kağıda aktarırken zengin iç dünyalarını da boya ile ifade ediyor.

RESİMLE TANIŞIYORUM // 13-14-17-18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //16.00, 11.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Metin Ceyran’ın eğitmenliğinde düzenlenen ‘Resimle Buluş’ atölyesi, 4-6 yaş ortasındaki minikleri sanatın büyülü dünyasıyla buluşturuyor. Çocuklar her atölyede farklı bir tema ile fotoğraf çekiyor. Hayal güçlerini fotoğrafın gücüyle birleştiren çocuklar zihinsel, fiziksel ve ruhsal olarak da gelişirler.

RİTİM ATÖLYESİ // 14-15-16-17-18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00, 15.00, 16.00, 11.00, 12.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Ritim Atölyesi, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğreniyor, ardından toplu olarak oluşturdukları ritim setleriyle çalınan müziğe eşlik ediyor. Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için keyifli bir fırsat yaratıyor.

EBEVEYN-ÇOCUK MÜZİĞİ BİLİYORUM // 14-15-16-17-18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 16.00
Atatürk Kültür Merkezi, 2-4 yaş arasındaki minik ziyaretçilerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Müzikle Buluştuğum Ebeveyn-Çocuk Atölyesi’ni düzenliyor. Ebeveynlerinin de katıldığı bu atölyede minikler vurmalı çalgılar kullanıyor, renkli ve çeşitli görsellerle oyunlar oynuyor, müziğe eşlik ediyor. Bu atölyede çocukların tempo algısı ve psikomotor becerileri gelişirken, birlikte hareket etme duyguları da artıyor.

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ // 15-16-17-18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00, 12.00, 13.00
Çocukları müzikle erken yaşta tanıştıran atölye, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere kadar pek çok enstrümanı küçük sanatçıların hayatına sokuyor. Bu sayede çocuklar hem ritim duygusunu geliştiriyor hem de bir orkestranın parçası olma, el-göz-beyin uyumunu geliştirme, konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde gerçekleştirilen atölyede müzikle tanışan çocuklar, oyun ve müzikle neşelerine neşe katıyor.

KAYKAY PANDA // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00
AKM’nin 5-8 yaş arası ziyaretçileri, 17 Haziran Cumartesi günü Kaykaycı Panda atölyesi ile unutulmaz bir güne davet ediliyor! AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek atölyede çocuklar; bardak, pipet, dil çubuğu gibi ekipmanlarla yaratıcı bir atölye deneyimi yaşayacak. Bu aktivitede çocuklar motor becerilerini geliştirirken pandaların yaşam alanlarını da öğrenecekler. Atölye ile çocuklar kaykayın hareketlerini gözlemleyerek denge ve el-göz uyumu gibi becerilerini geliştirecek ve kendi kaykaylarını tasarlayacaklar.

TAVŞANIM ROBOTU // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00
Çocukların psikomotor becerilerini geliştiren atölyeleriyle büyük ilgi gören AKM Çocuk Sanat Merkezi, 17 Haziran Cumartesi günü Tavşanım Robotum atölyesinde minikleri ağırlıyor. 7-11 yaş arası çocuklar, pipet ya da karton yardımıyla Tavşan Robotlar oluşturarak motor becerilerini geliştirirken aynı zamanda hikaye kurma becerilerini de kullanırlar. Çocuklara hem el sanatları hem de mühendislik ilkeleri konusunda temel bir anlayış kazandıran atölye, miniklerin yaratıcılıklarını ortaya koymalarına da olanak sağlıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DANS ATÖLYESİ // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Yaratıcı Dans Atölyesi, 4-6 yaş arası minik sanatseverlere dans aracılığıyla yaratıcılıklarını konuşturma fırsatı sunuyor. Sevdikleri müzikler eşliğinde kolay dans hareket kombinasyonları ile tanışan çocuklar, dans ederken doğaçlama yapmayı ve hayal güçlerini kullanmayı da öğreniyor. Buse Işık Bekdemir eğitmenliğinde minik dansçılara akranlarıyla birlikte doyasıya dans ettikleri keyifli bir deneyim sunan atölye, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlıyor.

MİNİ BALE ATÖLYESİ // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Buse Işık Bekdemir eğitmenliğinde gerçekleştirilen Küçük Bale Atölyesi, 4-5 yaş arası geleceğin sanatçılarını küçük yaşlardan itibaren sanatın güzellikleriyle tanıştırıyor. Atölyede çocuklar sadece dans ve ritim becerilerini arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda bale figürlerinin sağladığı düzen ve ölçü ile el, kol ve bacak uyumunu geliştiriyor, animasyonlu masal ve hikâyeler ışığında hayal güçlerini zenginleştiriyor ve daha akıcı bir oyun deneyimine sahip oluyor. , daha kararlı ve güçlü gövde.

PİYANOYLA TANIŞIYORUM // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde 17 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek olan “Piyanoyla Tanışın” atölyesi, 4-11 yaş arası çocuklara özgün deneyimler sunuyor. Atölye kapsamında çocuklar önce piyano hakkında detaylı bilgi alıyor, ardından kısa bir resital dinliyor ve piyanonun başına geçiyor. Atölye, sokak hayvanları için geliştirilen #hermamabirnota projesi kapsamında hevesli bir öğretmen olan Ceren Yılmazoğlu’nun eğitmenliğinde gerçekleştiriliyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DANS ATÖLYESİ // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00
Yaratıcılığı ifade etmenin en keyifli yollarından biri olan dans, çocuklarla buluşuyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde 7-12 yaş arası çocuklar, her zaman çeşitli kombinasyonlar oluşturarak, bilinen müzikler eşliğinde özgün dans hareketleri yaratıyor. Çocuklar, müziğin ve dansın büyüsüne kapılırken vücut uyumu ve ritim duygusu da gelişir.

YARATICI ELLER LEGO EĞİTİMİ İLE İŞİNDE // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00, 17.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Lego Education ile Yaratıcı Eller İş Başında atölye çalışması, çocukların tüm vücutlarını hareket ettirmelerinin yanı sıra soyut düşünme, benzetme, sıralama, ince motor becerileri, konuşma gücü, mantıksal düşünme, ve el-göz koordinasyonu. Atölye, çocukların hayal güçlerini heyecan ve keyifle kullanmaları ve yeni keşifler yapmaları için zemin hazırlıyor.

EBEVEYN-ÇOCUK DANS ATÖLYESİ // 17 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17.00
Atatürk Kültür Merkezi, 17 Haziran Cumartesi günü düzenlediği ebeveyn-çocuk dans atölyesi ile ailelere keyifli bir deneyim sunuyor. 3-4 yaş arası çocukların ebeveynleri ile birlikte katıldıkları atölyede, ortada dans ve eğlence sunuluyor. Çocukların ebeveynleri ile birlikte dans ve ritim hissini yaşayabilecekleri atölye, katılımcıların müzik kulaklarının gelişimine katkı sağlarken, bedenlerinin pürüzsüz, istikrarlı ve güçlü gelişiminin temellerini atıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DRAMA ATÖLYESİ // 17- 18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00, 14.00
Drama atölyesinde 7-11 yaş arası çocuklar hayal güçlerini sahneye yansıtıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi’ndeki atölyede oyunculuk, animasyon ve doğaçlama öğrenen çocuklar, bir etkinlikten başlayarak farklı maceralara atılıyor. Atölye, çocukların yaratıcılıklarının gelişimine katkı sağlarken, sosyal beceriler, bağ kurma ve özgüven gibi konularda da sanat yoluyla güçlenmelerini sağlıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DRAMA ATÖLYESİ // 17-18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17.00, 15.00
Atatürk Kültür Merkezi, 4-6 yaş arası çocukların yaratıcılığını geliştiren Yaratıcı Drama Atölyesi düzenliyor. Çocukların topluluk içinde hayal kurmayı, rol yapmayı ve özgüvenle konuşmayı deneyimlemelerini sağlayan atölye ile katılımcılar, iletişim ve dil becerilerini geliştirirken, konsantrasyon, işbirliği ve aktif rol alma açısından sanat aracılığıyla güçleniyor.

SERAMİK RESİM ATÖLYESİ // 18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde 7-11 yaş arası çocuklar için düzenlenen Seramik Resim atölyesinde çocuklar atık seramikleri yeniden değerlendiriyor. Çocukları tek kullanımlık ideolojiden uzaklaştıran atölyede, katılımcılar hayal güçlerini kullanarak seramik karolardan kendi seramiklerini tasarlıyorlar.

ÇOCUK ARKEOLOGLAR KAZIDA // 18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00, 14.00
Çocukları özgün deneyimlerle buluşturan AKM Çocuk Sanat Merkezi, 18 Haziran Pazar günü Kazıda Çocuk Arkeologlar Atölyesi düzenliyor. 5-8 yaş arası çocuklara özel düzenlenen atölyede katılımcıları yeni bilgiler edinecekleri, zihinsel aktivitelerini geliştirecekleri, keşfetme duygusunu besleyecekleri, kazı çalışmalarını deneyimleyecekleri ve el becerilerini geliştirecekleri eşsiz bir atölye bekliyor. Arkerobox kazı kiti.

ÇOCUKLAR İÇİN SERAMİK RESİM ATÖLYESİ // 18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17.00
4-6 yaş arası minikler seramikle AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde buluşuyor. 18 Haziran’da gerçekleştirilecek Seramik Boyama atölyesinde miniklerin kullanacağı tüm eserler, “Dünyana Sahip Çık” vizyonuyla hareket eden Çanakkale Seramik’in atık malzemelerinden oluşuyor. Bu malzemelerin yeniden kullanılabileceğini keşfedecek olan katılımcılar, geri dönüşüm konusunda da bilinçlenecek.

KARAGÖZ İMALAT ATÖLYESİ // 18 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, çocukları Karagöz ve Hacivat ile tanıştırıyor. 18 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Karagöz Yapım Atölyesi’nde minikler, ülkemizin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ndeki en değerli varlıklarından biri olan Karagöz’ü tasvir ederken hem eğlenecek hem de öğrenecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler